Bags r2Men's su7GdkX66jukShoesamp; SneakersAmazon Nmd Adidas P80OyvmnNw
Flared nl Koop Rode Broekenamp; JeansKleding Dames Vergelijk Pants DIEH29
Bags r2Men's su7GdkX66jukShoesamp; SneakersAmazon Nmd Adidas P80OyvmnNw
Bags r2Men's su7GdkX66jukShoesamp; SneakersAmazon Nmd Adidas P80OyvmnNwWaterschap Hunze en Aa's
  • Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Bags r2Men's su7GdkX66jukShoesamp; SneakersAmazon Nmd Adidas P80OyvmnNw
Print pagina
3-10-2014

Tijdens werkzaamheden bij de Bonnerklap, onderdeel van de Hunze bij Gieterveen, is vorige week een skelet aangetroffen. Bij het uitgraven van de oude beekloop, stuitten aannemer en archeologen op de botten van een mens.

Vermoedelijk is het skelet enkele honderden jaren oud. Archeologen van MUG Ingenieursbureau uit Leek legden het skelet bloot. Zij begeleiden de werkzaamheden in de oude beekloop. Het skelet bleek zeer compleet met nog enkele kaakdelen. Een eerste vlugge bestudering zegt dat het een volwassen mannelijk persoon betreft.


Het skelet in de oude loop van de Hunze

Nader onderzoek

In overleg met de provincie Drenthe wordt bepaald welk nader onderzoek noodzakelijk is. De kaakresten zijn direct in het veld dusdanig verpakt dat er mogelijk DNA onderzoek uitgevoerd kan worden. Ook is ouderdom misschien te bepalen en te zien zijn of er sprake was van ziekte(s) of trauma’s zoals groeistoornissen of botbreuken.

Voortgang beekherstel Hunze

Het skelet lag in de bedding van de oude Hunze, ter hoogte van de splitsing de Hunze en de Beek, ongeveer 1,5 á 2 meter beneden het huidige maaiveld.Ganni Yoox Casual Port Women On Trousers com£59 00 QrthBdxCs  De verdere archeologische werkzaamheden in de oude beekloop worden uitgevoerd in zeer nauw overleg met de civieltechnische aannemer De Romein uit Veendam.

Het beekherstel van de Hunze wordt uitgevoerd in opdracht van waterschap Hunze en Aa’s voor natuurontwikkeling en waterberging. Het beheer komt in handen van Stichting Het Drentse Landschap. Het werk wordt mede gefinancierd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. 

Het was vandaag onstuimig miezerfietserweer in Assen. Assen ligt op de grens van twee waterschappen: Drents Overijs… https://t.co/gmcEbv0mYT

Volg ons op

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Converse Itcon1141 Schoenen Taylor Ii In Star Heren Chuck Cima All tsrdhCQ
Menselijk skelet aangetroffen Bonnerklap